נפלאות ההאנגאובר – חלק א'

"מה הסיכוי שתתעורר מחובק לאסיר מס' 78564"? מתחצפת אלי מודעת פרסומת בתחנת האוטובוס. המודעה הזאת היא חלק מקמפיין מטעם ענף הבירה, ביחד עם העמוד "שתו בשכל" בפייסבוק שקורא לכם לספר סיפורי אלכוהול מביכים על עצמכם, ופרסומים נוספים שמאיימים – אם תשתו בחוסר אחריות, משהו נורא יקרה.

"ענף הבירה", למי שתוהה, הוא גוף שנמצא בחסות איגוד תעשיות המזון של התאחדות התעשיינים. תפקידו: לקדם את האינטרסים של שוק הבירה. ומה פתאום שתייה אחראית היא אינטרס של שוק הבירה? ניחוש פראי בנוגע לרציונאל (ואתם מוזמנים להעלות סברות אחרות): הבירה התמימה, עם אחוז אלכוהול נמוך בהשוואה למשקאות אלכוהוליים אחרים, כמעט נכנסת לקטגוריה של משקאות קלים. אנחנו שותים אותה בכל מקום – בארוחת ערב, על חוף הים, ובפאב עם חברים. "שתו באחריות", זועק הקמפיין, אבל אף אחד לא אומר לכם איך לעזאזל עושים את זה. ורוב האנשים לא באמת יודעים איך, אבל כולם יודעים ש-5% אלכוהול זה פחות מ-40%, והרי לכם סיבה מספיק טובה כדי לשתות בירה. באחריות.

בחלק ב' של הפוסט לא אעסוק ישירות ב"שתיה אחראית", אלא אספר לכם מה זה בדיוק האנגאובר, מה גורם לו ואיך אפשר לצמצם את התופעה. ולא, זה לא הולך לשרת את האינטרסים של שום ענף, אולי פרט לזה שאתם יושבים עליו כרגע.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה בריאות, כללי, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s